Les Pres!

Att vara medveten kan innebära att man är reflekterande, eftertänksam, insatt och kunnig. Eller bara omtänksam. Alla vill inte dricka alkohol, men oavsett anledning känns medvetenheten i dagens samhälle så naturligt självklar.

Trots det, är Les Pres faktiskt den första helt alkoholfria drycken som både är ekologisk och KRAV märkt. Den är baserad på ett sydfranskt ekologiskt vitt vin som varsamt avalkoholiserats. Ekologisk druvjuice har tillsatts för att bevara så mycket som möjligt av arom och smakämnen. Vid buteljeringen har kolsyra tillsatts. Att vara alkoholfri, ekologisk och KRAV-märkt innebär att man har en del att leva upp till. Det gör Les Pres.

Smaken är ungdomlig, fruktig och balanserad med smak av citrus, grönt äpple, krusbär och tropisk frukt. En dryck som passar utmärkt som aperitif, sällskapsdryck eller alla typer av mildare fisk och skaldjursrätter. Perfekt även till syrligare ostar så som getost och desserter.

Miljömedvetenheten och intresset för detaljer går igen i allt som rör denna alkoholfria dryck.

Så tunn glasflaska som möjligt, återvunnet papper utan metalliska färger i etiketterna och en naturkork utan onödig metallfolie. Vinet transporteras till största mån på järnväg och allt paketeras i återvinningsbara material.

Les Pres är helt enkelt ett fräscht och nytt alkoholfritt alternativ för den som vill göra medvetna val.

Läs gärna mer på www.krav.se eller http://ec.europa.eu/agriculture/organic/index_sv.htm

LES PRES BLANC MOUSSEUX

0,0% alkohol | EU ekologiskt och KRAV-märkt | Artikelnummer 1995-01 | 75 cl, 65kr

Serveras vid 8 -10 grader | Säljes i ca hälften av alla Systembolagsbutiker från 1/9 2015